Saturday 8 September 2018

Bukan Hanya PM Tak Puas Hati, Rakyat Pun Dukacita Dengan Kabinet PH


KUALA LUMPUR, 8 Sept – Bukan sahaja Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad tidak puas hati tetapi pelbagai pihak punyai perasaan yang sama malah jika penilaian prestasi Kabinet Kerajaan Pakatan Harapan (PH) dibuat oleh rakyat sangat jelas ia memang mendukacitakan sekali, kata Ketua Penerangan UMNO, Datuk Dr Shamsul Anuar Nasarah.

Kata beliau, hakikatnya, kenyataan atau komen Perdana Menteri terhadap Menteri Kabinetnya bukan sekali atau perkara baru kerana telah beberapa kali.

“Ini mengambarkan bahawa teguran atau komen itu sangat serius dan sepatutnya mestilah disusuli dengan tindakan oleh anggota kabinet Kerajaan PH sebagai respon untuk melakukan perubahan.

“Umpamanya isu perlantikan Menteri Pendidikan di UIAM, apabila Perdana Menteri sendiri membuat komen ini menunjukkan sesuatu yang tidak kena.

“Justeru itulah, saya nampak perubahan tidak dilakukan dan ini menampakkan kelemahan ketara kepada Kerajaan PH,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Pada beliau, kalau dikatakan bahawa mereka baru dan tiada pengalaman ia suatu yang tidak boleh diterima kerana sudah lebih empat bulan Kerajaan PH memerintah negara ini malah kerajaan di dokong oleh kakitangan kerajaan yang berpengalaman.

“Kemudian, sangat tidak adil jika Perdana Menteri menyalahkan kakitangan kerajaan bila mana berlaku kelemahan prestasi kerajaan. Apatah lagi jika mendakwa mereka terlalu taksub kepada Barisan Nasional (BN) yakni kerajaan terdahulu.

“Ini kerana sewaktu BN memerintah pun bukan semua kakitangan kerajaan menyokong BN jadi keadaan yang sama juga berlaku sebenarnya. Malah, prestasi kerajaan sangat baik.

“Pada saya, yang penting ialah pemimpin kerana kakitangan akan melaksanakan semua arahan jika pemimpin punyai wawasan, berwibawa, dan dihormati serta nilai positif yang lain. Namun jika semua nilai ini kurang ia akan menyebabkan prestasi yang diharapkan tidak tercapai. Inilah yang berlaku pada Kerajaan PH.”

Dari keadaan itulah, katanya, kita boleh menilai selain daripada pelbagai janji yang tidak tertunai, persoalan yang boleh ditanya kepada pimpinan Kerajaan PH ialah apa program baru yang lebih baik dari Kerajaan BN dibuat oleh Kerajaan PH baik dalam sektor pendidikan,sektor ekonomi, sektor pertanian dan sebagainya?

“Jawapannya ialah hampir tiada langsung perkara baru. Ini kerana apa yang dibuat sekarang hanya dari apa yang dibuat oleh kerajaan terdahulu malah kalau nampak baru pun hanyalah ” tukar kulit ” semata mata.

“Pada saya tidak kiralah siapa mencadang barisan kabinetnya. Ini kerana Perdana Menteri bertanggungjawab terhadap kerja dan prestasi mereka apatah lagi beliau punyai kuasa mutlak melantik atau mengugurkan mereka. Jadi jika prestasi mereka mendukacitakan ia juga mengambarkan kelemahan Perdana Menteri sendiri.

“Selain itu, teguran Perdana Menteri itu juga mungkin adalah alasan beliau untuk meneruskan peranan Majlis Penasihat Kerajaan (CEP) yang sepatutnya telah berakhir.”

Tegasnya, paling menduka citakan ialah apabila rakyat yang menerima akibatnya.

“Kenaikan kos sara hidup ketika ini menekan rakyat. Usaha Kerajaan PH setakat ini tidak nampak jelas dan kurang berkesan,malah rakyat dihidangkan dengan pelbagai perkara baru yang membebankan. Rakyat nampaknya sudah terpaksa menerima bebanan kehidupan berbanding ketika Kerajaan BN memerintah,” katanya lagi. – MediaUMNO

3 comments:

 1. Hai semua

  Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
  Saya tidak berada di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

  Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

  Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka adalah berpatutan dan cepat dilupuskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
  Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

  Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon agar anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.

  Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com.

  Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.

  Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com. Whatsapp Syarikat: +1 (304) 997-4034
  E-mel saya: fradesyriritia12@gmail.com

  ReplyDelete
 2. To Whom It May Concern:

  The thrust of the Buddha Dhamma is not directed to the creation of new political institutions and establishing political arrangements. Basically, it seeks to approach the problems of society by reforming the individuals constituting that society and by suggesting some general principles through which the society can be guided towards greater humanism, improved welfare of its members, and more equitable sharing of resources.

  On the other hand, may be Datuk Yip Kum Fook father of Buddha because he can played dirty politics inside Buddhist Temple (SANMAK SAMBODHI) at No: 19-21 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia. If Buddha alive, Buddha will shout of his father because of is very low knowledge. WHY people at that Buddhist Temples are very stupid to selected leader crooks human.

  However, this does not mean that Buddhists cannot or should not get involved in the political process, which is a social reality. The lives of the members of a society are shaped by laws and regulations, economic arrangements allowed within a country, institutional arrangements, which are influenced by the political arrangements of that society. Nevertheless, if a Buddhist wishes to be involved in politics, he (Datuk Yip Kum Fook) should not misuse religion to gain political powers, nor is it advisable for those who have renounced the worldly life to lead a pure, religious life to be actively involved in politics.

  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=5040639430601272283&postID=5463664705737945036&page=3&token=1336918037757

  BUDDHIST MAHA VIHARA'
  Brickfields, KL.

  ReplyDelete
 3. Kepada seluruh Malaysian yang dihormati;
  Bahawa Chairman Gombak MCA (Malaysia Chinese Association, YIP KUM FOOK menguna kuasa politiknya menipu wang kami di Taman Daya, Kepong(memohon gerai), merosakkan keluarga orang lain, import wanita dari China(dangin hidup)………….

  Sekira tuan-tuan dan puan-puan tidak percayai atas kejahatannya bolih bertanya orang tempatan di Taman Daya, kepong.

  Chairman MCA Gombak (Malaysia Chinese Association), YIP KUM FOOK “U” buat Dosa “U” tetap akan menimpa kesusahan tidak lama lagi. TUHAN ADA MATA.

  Respected throughout the Malaysian;
  That the Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association, YIP KUM FOOK used political power cheated our money at Taman Daya, Kepong (applying stalls), hurt people’s family, imports women from China (living meat) .............

  If ladies and gentlemen do not trust the evil, can ask local people at Taman Daya, kepong.

  Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association), YIP KUM FOOK "U" created of sin "U" will override trouble Unallocated fixed soon. GOD HAS EYES.

  整个马来西亚的尊重;
  Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association, YIP KUM FOOK(叶金福用政治权力,在Taman Daya,甲洞(申请摊位)骗我们的钱,伤害别人的家庭,从中国进口妇女 买卖色情业务...... ....

  如果女士们,先生们,不相信他的邪恶,可以问当地的人。

  Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association, YIP KUM FOOK (叶金福),叶金福 “您” 将面对因果报应。老天有眼。

  主办单位: MCA Selayang..

  ReplyDelete