Saturday, 8 December 2012

Perkembangan Lawatan YAB PM Di Pulau Pinang


YAB Datuk Seri Najib Tun Razak Perdana Menteri Malaysia kini berada bersama-sama rakyat Pulau Pinang semenjak pagi tadi.Kehadiran beliau yang menjadi perbualan masyarakat membuktikan NAJIB sememangnya mempunyai auranya yang tersendiri sehinggakan semalam juak-juak pembangkang mengelupor bak cacing kepanasan baca sini .

Apa yang boleh TGP gambarkan adalah apa yang berlaku hari ini menyaksikan betapa rakyat semakin muak dengan sikap Pakatan Haprak yang di pimpin oleh Guan Eng selaku Ketua Menteri berlidah cabang.Hari ini rakyat Pulau Pinang benar-benar membuktikan bahawa mereka menolak Pakatan Haprak dan memilih UMNO dan Barisan Nasional.

Berikut adalah beberapa gambar sepanjang Najib bersama rakyat semenjak pagi tadi.


Dalam masa yang sama YAB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berjanji untuk memberi dua hadiah besar kepada rakyat Pulau Pinang iaitu pembinaan 20,000 unit rumah mampu milik dan perkhidmatan monorel jika Barisan Nasional (BN) diberi mandat semula untuk memerintah negeri ini.

Katanya, 10,000 unit rumah mampu milik itu akan dibina dalam masa terdekat di bawah program Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) manakala baki 10,000 unit akan dibina oleh agensi-agensi kerajaan termasuk JKP Sdn. Bhd., Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (Perda) dan Syarikat Perumahan Nasional Berhad (SPNB).

"Rumah-rumah itu akan dijual di bawah harga pasaran untuk rakyat Pulau Pinang, contohnya jika rumah itu harga pasarannya RM500,000 kita jual dengan harga RM300,000 sahaja," katanya ketika berucap melancarkan Program Jelajah Janji Ditepati di Universiti Sains Malaysia (USM) di sini.

Yang pasti kehadiran Najib bagi mengotakan janjinya bersesuaian dengan program yang diadakan Jelajah Janji Di Tepati.Lagi gambar dan laporan

Diharap dengan sokongan yang ditampilkan terhadap kepimpinan Datuk Seri Najib ini, BN akan kembali memperolehi mandat yang besar pada PRU13 nanti.

Hidup BN !

sumber MMI 

No comments:

Post a Comment