Saturday, 21 December 2013

Saluran Pembentungan Dijadikan Tempat Menyimpan Al-Quran...!!! RIYADH - ARAB SAUDI. Lebih 50 al-Quran ditemui di dalam sistem pembetungan di bandar Taif dalam satu insiden menggemparkan di Arab Saudi.


Menurut jurucakap Suruhanjaya Kebajikan dan Pencegahan Maksiat, kejadian itu dilaporkan oleh seorang pelajar tempatan yang sedang dalam perjalanan pulang ke rumahnya di daerah Al-Salama.Susulan daripada itu, pihak berkuasa bertindak segera menghubungi bomba untuk membuka saluran sistem pembetungan tersebut sebelum menemui puluhan al-Quran terbabit.*Puluhan Al-Quran Al-Quran di temui di dalam saluran pembentungan di Bandar Taif.

Media tempatan melaporkan gambar penemuan al-Quran yang telah dikoyakkan sebelum dibuang ke dalam sistem saliran itu turut menjadi perbualan hangat di kebanyakan laman sosial dan ia disifatkan sebagai perbuatan biadab individu tidak bertanggungjawab. Difahamkan, laporan dipetik dari Press TV, insiden sama pernah dilaporkan pernah berlaku pada awal tahun lalu dan ia telah mencetuskan kemarahan banyak pihak kerana kejadian tersebut berlaku di sebuah negara Islam. 


Apa yang berlaku di Arab Saudi mungkin akan berlaku di Malaysia. Bukan kerana bercakap kosong, tetapi penindasan kepada Umat Islam di Malaysia sudah bermula terjadi sedikit demi sedikit. Perpecahan Umat Islam di Malysia kian menjadi-jadi akibat oleh perbezaan politik.


No comments:

Post a Comment